Analytics

viernes, 8 de enero de 2016

ADORACIÓ REIS MAGS ALCOI 2016

Els dies previs a la CXXXI Cavalcada de Reis Mags d'Alcoi, es van desenvolupar a la ciutat dels ponts dos actes entranyables que van cridar molt l'atenció dels visitants: El dia 3 de gener l'acte de "Les Pastoretes" i el dia 4 de gener "El Bando Reial" amb les burretes i l'emissari.

Però amb l'arribada del matí del 5 de gener començava la data més màgica de l'any: El dia dels Reis Mags d'Orient. Per primera vegada es podia accedir en autobús al Campament Reial instal·lat al Preventori. Van haver llargues cues per a pujar a l'autobús i tan sols van poder pujar a la muntanya 7000 persones. Molts alcoyans es van quedar sense visitar el Campament Reial perquè l'Ajuntament no esperava un èxit tan massiu i no va posar prous autobusos. La falta de previsió va portar problemes ja que mai s'havia donat aquest cas, però tots els diners recol·lectats als autobusos anaven destinat a una bona causa: La campanya de Nadal "Un juguete, una il·lusión" per als xiquets més necessitats d'Espanya. El fotògraf Toni Miranda va estar present al Preventori per a fer el seu treball d'una forma molt professional. Al Campament Reial es podien veure patges preparant els paquets, els camells de Melchor, Gaspar i Baltasar, cabretes, escales i una gran tenda de campanya on dormien ses majestats. Els tres Reis Mags no van aparèixer, però els xiquets si que van poder veure un ajudant que llegia les cartes que el dia anterior s'havien dipositat en les bústies de les burretes. 

I a partir de les 6 de la vesprada per Alcoi va desfilar una esplèndida Cavalcada de Reis Mags. La més antiga d'Espanya es fa a Alcoi cada 5 de gener desde 1885 i en aquesta ocasió tota la comitiva va baixar d'una forma compacta i seguint la tradició. Els patges negrets van entregar els regals pujant per les escales creant estampes curioses i regalant simpatia a tots els xiquets. 

Melchor, Baltasar i Gaspar van aparèixer en aquest ordre. Sempre ha sigut així en Alcoi i és una de les peculiaritats de la Cavalcada alcoyana. Sobre tres camells van repartir besades i salutacions a tot Alcoi. Els trages que havia dissenyat Alejandro Soler abans de la seua mort són possiblement els més bonics que han lluït els Reis Mags en tot el que portem de segle. 

El moment més esperat va ser l'arribada a la Plaça Espanya. Quan Gaspar va baixar del camell els tres es van disposar a fer l'Adoració al xiquet Jesús. És l'acte més espectacular, emocionant i vibrant de la Trilogia del Nadal Alcoyà. Melchor, Gaspar i Baltasar es van sentar a descansar a les butaques i quan va sonar "Haleluya" de Haendel es van alçar per caminar fins la Sagrada Família. A la mitat de la Bandeja se'ls va entregar els cofres amb encens, or i mirra i van pujar al pessebre per oferir els 3 regals al Jesuset. Un impressionant castell de focs es va disparar desde darrere de l'església de Santa Maria, fent més visual l'Adoració dels Reis Mags. Melchor, Gaspar i Baltasar van saludar als presents en la Plaça d'Espanya i van reprendre el seu camí sobre els camells. La Cavalcada va passar per més carrers fins arribar al final del recorregut a Sant Roc.




L'Epifania dels Reis Mags va acabar en Alcoi el dia 6 de gener amb tots els xiquets jugant amb els seus regals i amb Melchor, Gaspar i Baltasar fent la visita a centres de malalts de la ciutat. Fins l'any que ve!

No hay comentarios:

Publicar un comentario

El temps en Alcoi.

El Tiempo en Alcoy, Alcoi

Visites