Analytics

domingo, 19 de abril de 2009

LA DIANA, DIA 22 D'ABRIL

-La Diana és una desfilada matutina, plena de brillantor i alegria, en què cada una de les filaes està representada per una esquadra de deu festers i el seu cabo, que està seguida per la banda de música interpretant pasdobles sentats. Al celebrar-se el 22 d'abril la Diana és el primer acte de la Trilogia Festera Alcoyana. La Diana és un ritual que representa l'essència i puresa de Nostra Festa.

-Horari: A les 6 del matí serà hissada l'ensenya de la Creu al Castell. Després del rés de l'Avemaria i de la interpretació de l'Himne de Festes s'inicia aquesta desfilada. La primera filà arranca a les 6.05 hores i l'última cap a les 7.58 hores. L'última filà acaba cap a les 10 hores.

-Formació:
·Bàndol Cristià= Sargento Cristià amb Aragonesos (Filà Capità), Asturianos, Cides, Maseros, Gusmans, Vascos, Mozàrabes, Andaluces (Filà Alférez), Almogàvars, Navarros, Tomasines, Muntanyesos, Cruzados, Alcodianos.
·Bàndol Moro= Sargento Moro amb Abencerrajes (Filà Capità), Llana, Judíos, Miqueros, Xanos, Verds, Magenta, Marrakesch (Filà Alférez), Cordoneros, Ligeros, Mudéjares, Realistes, Berberiscos, Benimerines.

-Itinerari: S'inicia a la Plaça d'Espanya, i continua pels carrers Santo Tomás, Pintor Casanova, Sant Miquel fins el Casal de Sant Jordi, seguint per Verge Maria, del Carme, Sant Blai, Sant Jaume, Plaça d'Emili Sala (Terrer) i Sant Jordi. Ix a l'Avinguda del País Valencià i continua pels carrers de Sant Llorenç, Sant Francesc i Sant Mateu. La tercera i última part de l'acte s'anomena "Diana del Carbonato" i comença al Partidor. Arranca novament al carrer de Sant Nicolau i finalitza a la Plaça d'Espanya, davant del Teatre Calderón.
-Els Sargentos són els que fan de formadors en la Glòria i també ho fan en les filaes capitanes que segueixen una roda que va canviant en cada any. L'ordre de formació en la Diana es segueix per l'antiguitat de les filaes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

El temps en Alcoi.

El Tiempo en Alcoy, Alcoi

Visites