Analytics

sábado, 2 de mayo de 2009

LES ENTRADES. 22 D'ABRIL A ALCOI

Per Alcoi i per Sant Jordi: Avant l'Entrada! Aquesta és la frase màgica amb la que es posa en marxa una manifestació popular plena de fantasia.




ENTRADA CRISTIANA:
Desfilada espectacular dels campions de la Creu, estampa del romancer que evoca el segle XIII, durant el regnat de Jaume I, que vol simbolitzar la concentració de les tropes cristianes en defensa de la vil·la d'Alcoi. Llançes, escuts, trages medievals, cavalls, donzelles, guerrers, corts i carrosses arropen al capità cristià i l'alférez cristià en una impressionant parada militar que destaca per l'ambient lúdic i alegre. Les marxes cristianes sonen per a les esquadres i boatos gràcies a l'energia i professionalitat de les bandes de música de les filaes.
Horari: S'inicia a les 10:30 hores al lloc de costum, el Partidor d'Aigües (final del carrer Sant Nicolau). El Capità arriba a la Plaça d'Espanya cap a les 11:15 hores, on se li entreguen les claus de la ciutat. Pega la volta a la Bandeja i continua pel carrer Sant Llorenç. Acaba cap a les 14:30 hores al final de l'Avinguda País Valencià.

ENTRADA MORA:
Exòtic desplegament de l'exèrcit de la Mitja Lluna: fantasia oriental, sensualitat i sumptuositat àrab que rememora les formacions morunes del valent visir Al-Azraq durant el setge a la nostra vil·la. El ritme és més pausat i cadenciós per les marxes mores i les esquadres desfilen lentament lluint trages africans o d'elegants sultans àrabs. El colorit impregna els carrers gràcies a odalisques, senyors musulmans, tuaregs, harems, camells, esclaus i altres elements eixits de la imaginació dels dissenyadors. Un emocionant espectacle, dinàmic gràcies als ballets i els càrrecs festers: capità moro i alférez moro.
Horari: S'inicia a les 17 hores al lloc de costum, el Partidor (al final del carrer de Sant Nicolauet). El Capità Moro arriba a la Plaça d'Espanya cap a les 17:45 hores. Acaba cap a les 22:00 hores al final de l'Avinguda País Valencià, al Pont de Cervantes. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario

El temps en Alcoi.

El Tiempo en Alcoy, Alcoi

Visites