Analytics

sábado, 3 de julio de 2010

FESTES 2011: EN MAIG

Les Festes d'Alcoi de 2011 que se celebraran entre el 14 i el 16 de maig perquè la Setmana Santa és tardia i la Glòria cau justament 24 d'abril. Ha sigut un procés llarg per part de l'Associació de Sant Jordi perquè el dia del treball, les Festes de Muro i les eleccions municipals dificultaven el posar les dates, que a més a més tenien que caure a finals de setmana. Com a nota curiosa dir que el mateix dia de les Entrades es celebra Com sona l'ESO i Eurovisión.
Les Festes de Moros i Cristians d'Alcoi ja estan en marxa. Jorge Pérez Martínez, de la filà Xanos, és el nou Sant Jordiet. El dia els Músics serà el 13 de maig de 2011, les Entrades es celebraran el 14 i el dia de Sant Jordi quasi un mes desprès del que marca el calendari. La Trilogia Festera Alcoyana culminarà el dilluns 16 de maig amb l'Alardo.

Les filaes de càrrec han dit Sí a la Festa. Cides i Berberiscos han dipositat la seua fiança que els compromet a desenvolupar el càrrec. Especialment eloqüent i emocionant ha estat el discurs-presentació del primer tro de la filà Cides: Enrique Ruiz. L'alférez cristià serà Vicente Jorge Serra. L'alferecia mora recau en la filà Berberiscos en la figura del veterà Ernesto Doménech. Rafael Pastor i Antonio Aracil són ja els capitans pels Asturianos i Realistes respectivament.









Navarros i Magenta tenen el Mig i la filà Aragonsesos celebrarà els seus 50 anys. Miqueros i Llana completen el quadre d'honor amb el festeig de més de 200 anys fent festa. Un any ple d'esquadres de negres ( 9 en total) que ha dut alguna que altra crítica, sobretot per a la filà Llana. Se sap que aquesta antiga filà ja va tindre un capità moro en 1805, així que no té massa sentit celebrar el bicentenari en 2011...

No hay comentarios:

Publicar un comentario

El temps en Alcoi.

El Tiempo en Alcoy, Alcoi

Visites