Analytics

sábado, 9 de abril de 2011

CARTELL 2011




Havia fet pressió per a que li encarregaren fer el cartell de la Festa d'Alcoi i així ha estat finalment. El Cartell de Festes d'Alcoi dissenyat pel presentador radiofònic Paco Aznar ja penja de la façana de l'Ajuntament.
Després de la presentació de la Revista festera i passades les nou de la nit, es va descobrir el cartell de les Festes de Moros i Cristians d'Alcoi de 2011. Aprofitant que el dia 1 era divendres, uns milers de persones van omplir la Plaça d'Espanya d'Alcoi i li van donar la benvinguda a l'abril fester. Un mes fester atípic, ja que enguany la Trilogia es desplaça al 14, 15 i 16 de maig per a no coincidir amb la Setmana Santa.
Sobre el cartell, cal recordar que ha estat obra del presentador radiofònic i personatge del món de la Festa, Paco Aznar, que feia molts anys que anhelava fer el Cartell de Festes d'Alcoi i ara ha rebut l'encàrrec de l'Ajuntament.
Aznar ha explicat que la seua obra incorpora tots els colors de les 28 filaes alcoyanes, com també elements dels principals actes festers. En tot cas, protagonitzen el cartell el casc de San Jordi i les figures d'un moro i un cristià. És element destacat també la pluja, ja que, segons l'autor, "els alcoyans ens passem quatre dies mirant al cel".
Just a les 21.24 hores Àngel Lluís Ferrando va alçar les mans i va començar l'Himne de Festes. L'autor del cartell, el president de l'Associació, Sant Jordiet, la consellera de Cultura, l'alcalde, el secretari autonòmic de Cultura i totes les personalitats que han participat en la presentació de la Revista de Festes entraven a la Plaça des de l'ascensor de la Llotja.
Tots situats front el cartell, entre centenars de flashs per segon va quedar a la vista de tots la imatge que representarà les Festes de Sant Jordi 2011 just quan va començar la lletra de l'Himne. Tots mirant el cartell... L'autor, Paco Aznar, no va poder ocultar la seua emoció. Estava rodejat de familiars.
La composició la formen dues mans, una mora i una cristiana, assenyalant el casc de Sant Jordi sobre la paraula Alcoi a partir del qual uns raigs de llum deriven la mirada a els altres elements centrals, un moro i un cristià amb un únic escut d'Alcoi que conté la creu i la mitja lluna i unes armes que es converteixen en símbols de pau.
Als costats, uns rombes dins dels quals veiem elements bàsics de la festa, com els Sargentos, la imatge de Sant Jordi, Sant Jordiet sobre el castell, un fester amb trabuc i un instrument musical. En la part més alta es poden veure uns núvols i als dos costats, baix del text, la pluja.
Una vegada descobert el cartell, Paco Aznar es va mostrar “emocionat i agraït al públic, de fet jo ha dit que este cartell està dedicat a tot el poble”.
"Jo sabia que si no era enguany, seria l'any que ve" va declarar Paco Aznar, que feia anys que estava pensant en el cartell i treballant en la idea per a arribar a temps en el moment en el que li l'encarregaren. En quant a l'estil, Aznar ha afirmat que "és la meua pintura, jo necessitava gaudir de la meua forma de pintar, he disfrutat molt".
L'autor del Cartell de Festes de 2011 ha explicat que es tracta d'una obra plena de simbolismes, com la palma, representant el martiri de Sant Jordi, el llorer com a símbol de la victòria o les connotacions celestials “en record del festers quan falten”, com ha dit Aznar.
Realitzat en oli sobre llenç, el cartell inclou tots els colors de la festa. Paco Aznar ha afirmat que “he volgut fer un cartell que si llevem el Alcoi nostre tant volgut segueix representant la nostra festa”.
De moment les opinions sobre el cartell són molt diverses. Una part dels alcoyans declaren que representa a Alcoi ja que apareixen tots els elements de les Festes i avalen el colorit de l'obra i altra part del públic (entre ells la majoria dels pintors professionals o amb estudis de art) critiquen al cartell per estar massa replet i per combinar mal els colors, en part tenen raó. Després de que en els últims anys els cartell estiguen sent tant polèmics, molta gent està demanant que es torne a convocar concurs de cartell i que no estiga designat per l'Ajuntament. La meua opinió és que simplement no és la millor obra en la historia i que ha pintat massa personatges , massa color, massa ornaments però recordant alguns d'altres anys, per a res és el pitjor que s'ha vist.


FILAES DE CÀRREC 2011=
-Capità cristià: Filà Asturianos.
-Alférez cristià: Filà Cides.
-Capità moro: Filà Realistes.
-Alférez moro: Filà Berberiscos.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

El temps en Alcoi.

El Tiempo en Alcoy, Alcoi

Visites