Analytics

viernes, 4 de enero de 2013

FESTA REIS MAGS ALCOI 2013

Aquesta vesprada arribarà a la ciutat d'Alcoi l'Emissari dels Mags d'Orient, acompanyat amb un seguici format pels membres del Grup de Danses Sant Jordi. En aquesta ocasió ha estat la periodista del Ciudad de Alcoy Xesca Lloria l'encarregada de redactar el missatge que l'Emissari  traslladarà a tots els xiquets. Al voltant de les 17:15 hores grups de xirimiters i tabaleters partiran des de la Plaça d'Al-Azraq fins a la porta del Teatre Principal on poc després de les 18 hores arreplegaran al "Tio Piam" i a la resta dels personatges del Betlem de Tirisiti. Aquest tradicional personatge pronunciarà el tradicional "Pregó del Tio Piam", convidant a tothom a rebre l'Emissari i fer-li arribar la seua carta. Des d'allí es dirigiran fins a la part alta del carrer Sant Nicolau on començarà el Bando Reial a les 19:00 hores, també conegut com l'acte de la Burreta.


I demà 5 de gener, la màgia dels reis d'Orient baixarà desde el Camí a les 6 de la vesprada avançant l'estrela, el poble, els grups de dansa, els pastorets, l'Emissari, els antorxers, els palmiters, les carrosses, els cofres, els carros i cavalls, els patges i sobretot els reis mags sobre camells fins la Plaça d'Espanya per fer l'adoració al xiquet Jesús. Entre focs artificials Melchor, Gaspar i Baltasar oferiran or, encens i mirra a la Sagrada Família mentre els patges pugen per els balcons amb escales per entregar els regals a tots els xiquets que s'han portat bé.



També es podrà veure la CXXVIII Cavalcada dels Reis Mags d'Alcoi per la televisió pública valenciana. A partir de les 19:00 hores per Canal 9.





No hay comentarios:

Publicar un comentario

El temps en Alcoi.

El Tiempo en Alcoy, Alcoi

Visites