Analytics

jueves, 24 de octubre de 2013

FONTILLES 2013 I INFORMACIÓ MIG ANY


Desde fa 63 anys els festers d'Alcoi visiten el Sanatori de Fontilles per solidaritat i entregant diners i regals als malalts que allí resideixen. Any rere any es nota el descens de participants i aquest 2013 sols han sigut 11 les filaes que han desfilat a l'Entrada de Fontilles. Pel matí del diumenge dia 20 d'octubre es va celebrar la Diana, la processó amb el Sant Jordiet i la missa. Els diners recaptats per als malalts van ser entregats pels càrrecs de la Festa 2013: Federico Jornet com Alférez Cristià, Carlos Aracil com Alférez Moro, Fernando Muñoz com a Capità Cristià, Jordi Pascual com a Capità Moro i David Giner com a Sant Jordiet. L'Entrada de la vesprada la van obrir els moros. Els Benimerines que es van despedir dels seus anys de càrrec, seguit de Ligeros i l'esquadra d'enmig, Cordoneros, Miqueros, Judíos i l'alferecia de la Llana. Darrere anaven les poques filaes cristianes que van participar com els Maseros capitans, la filà Muntanyesos amb l'esquadra d'enmig i el Sant Jordiet, els Almogàvars amb esquadra mixta, els Mozàrabes que sempre han estat molt entregats a la causa solidària de Fontilles i per a tancar la desfilada un bon nombre de membres de la filà Gusmans amb l'alférez cristià, les favorites, les dames, els cavallers i l'esquadra de negres.




El percussionista barbut Pedro Estevan dirigirà l'Himne de Festes en 2014 quan la trilogia serà el 3,4 i 5 de maig. Aquest músic alcoyà està vinculat a la banda La Primitiva i a la filà Abencerrajes per als que va composar una marxa mora en la capitania de 1995. Durant esta setmana s'ha dut a terme el Campionat de Cotos que han guanyat la filà Xanos, en el joc de cartes es van imposar a la filà Mudéjares en la final. 
Els actes centrals del Mig Any comencen el divendres 25, ja que es realitzarà la presentació de Mario Gisbert com a Sant Jordiet 2014 de la Filà Mozàrabes en el Col·legi Sant Vicente Ferrer.  Posteriorment, en el Teatre Calderón tindrà lloc la presentació dels càrrecs per a les properes festes de 2014. Els germans Antonio Giner i Santiago Giner es presentaran públicament com a capità i alférez cristià per la filà Gusmans i Vascos respectivament. Rafael Vilaplana, fill del capità moro 1972, es proclamarà el capità llaner 2014 mentre que la filà Judíos nombrarà a Juan Mataix el seu alférez moro. Durant aquest mes les filaes han presentat els trages dels seus boatos i segons s'ha informat els trages de David Blasco per a l'alferecia cristiana de la filà Vascos han causat admiració al igual que la sobrietat dels trages Gusmans i la màgia que veurem al carrer en l'alferecia de la filà Judíos el pròxim 3 de maig amb els trages de Juan Climent.

El XLI Concurs d’Olleta Alcoyana en La Glorieta tindrà lloc el dissabte 26 d'octubre a partir del migdia si l'oratge ho permet. Els festers tenen ganes d'entraetes ja que en 2012 la pluja no va deixar que es celebrara aquest acte nocturn del Mig Any.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

El temps en Alcoi.

El Tiempo en Alcoy, Alcoi

Visites