Analytics

domingo, 22 de diciembre de 2013

NADAL ALCOI 2013

Als carrers d'Alcoi ja es nota l'ambient nadalenc. Tots recorden el trineu de Santa Claus arrastrat per caragols que es va instal·lar l'any passat a la Plaça Espanya però aquest any hi ha un element molt més alcoyà, un patge dels reis mags d'una altura de 2 metres. Tots els xiquets es fan fotos amb aquest patge tan característic de la Cavalcada de Reis Mags. El negret té paquets de regals al seu voltant i comparteix protagonisme amb el pessebre on va nàixer el xiquet Jesús.

Les representacions teatrals del popular "Betlem de Tirisiti" ja s'han posat en marxa al Teatre Principal i milers de xiquets estan gaudint de les aventures del ventero, l'agüelo, el globus, les beates, el torero o el sereno. El públic en general podrà veure la història de Tirisiti i Tereseta a partir d'aquestes dates ja que a principis de desembre eren les escoles de tota la Comunitat Valenciana les que assistien a les famoses representacions de titelles. Aquest any s'han afegit dos titelles noves que mantenen la forma tradicional i són un homenatge a Alejandro Soler, dissenyador fester que va crear tota la escenografia del Tirisiti i que ha faltat aquest any després de restaurar als protagonistes del Betlem. Aquestes titelles amb el nom de Alejandro i Paqui són del mateix estil que les altres figures i també es controlen amb una vareta. En l'acte dels Moros i Cristians s'han incorporat dos noves figures de filaes per a que desfilen durant l'apartat fester del teatre. Són les titelles dels Vascos i Judíos, les dos filaes que en 2014 tenen l'alferecia. Cal recordar que dins del Tirisiti hi ha una escena basada en la Diana d'abril encara que el teatre té la seua part nadalenca sobre el naixement de Jesús i l'adoració dels Reis Mags d'Orient.


La il·luminació de Nadal d'aquest any ha tingut molts canvis ja que les llums ornamentals del Carrer Sant Nicolau s'han reemplaçat tres vegades en pocs dies. El comerç es va queixar de les primeres que es van posar per ser uns adorns que no s'adaptaven a les característiques d'un dels carrers més importants d'Alcoi. L'empresa les va canviar per unes que no quedaven massa bé per a l'acte de la Cavalcada dels Reis Mags que es celebrarà el 5 de gener així que les definitives representen tres estreles senzilles. No obstant les llums del Carrer Sant Llorenç són molt més boniques que les de l'emblemàtic carrer Sant Nicolau.
En 2012 Alcoi es va endur un quint premi de la Loteria Nacional gràcies als dècims de la filà Marrakesch però aquest any no hem tingut sort. Però tenim salut i sols queda desitjar un bon Nadal a tots.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

El temps en Alcoi.

El Tiempo en Alcoy, Alcoi

Visites