Analytics

domingo, 27 de abril de 2014

GLÒRIA, TRASLLAT DE SANT JORDI EL XICOTET I GLÒRIA INFANTIL 2014

 El diumenge de Resurreció, aquest any el dia 20 d'abril, els alcoyans vam disfrutar de la Glòria, el pregó de les Festes de Moros i Cristians. La jornada anava a ser emotiva per ser la despedida del Sargento Moro Carlos Mateo que ja portava 4 anys arrancant l'esquadra del bàndol moro. Es va despedir amb el pasdoble "Als llaneros dianers" dedicat a la filà que aquest 2014 té la capitania mora. Amb "Un moble més" va arrancar Mateo Martín, el Sargento Cristià amb la seua forma particular de desfilar que ha sigut un poc criticada. De fet alguns gloriers, sobretot del bàndol cristià, han fet una Glòria bastant deslluïda pel seu comportament durant l'acte. Encara que l'arrancà sempre és bonica i emotiva, els gloriers de la filà Almogàvars, Mozàrabes i Aragonesos junt a altres gloriers van fer una pèssima desfilada. La Glòria 2014 va quedar com una de les pitjors que es recorden encara que l'oratge va ser millor del que s'esperava.
Altra de les notícies festeres sorgides aquesta setmana ha sigut la publicació d'unes fotos de dos festers homosexuals. El bes entre un moro i un cristià normalitza l'homosexualitat en les Festes d'Alcoi. A pesar de que la presència de homosexualitat als carrers durant els actes és escassa, no hi ha lloc a la discriminació per orientació sexual a les Festes de Moros i Cristians. Els dos homes que es besen no són de cap filà a pesar de portar un trage oficial i aixina hi tot les fotos de la revista "Nos Gustas" han armat cert rebombori i el reportatge ha rebut algunes crítiques perquè també s'havia contactat amb Fonèvol.
El dia 23 de abril, dia del patró Sant Jordi, no va ser festiu local a la ciutat però es van celebrar actes religiosos com eucaristies però per damunt de tot va destacar l'acte de la Processó del Xicotet. El trasllat de Sant Jordi el Xicotet fins l'Església de Santa Maria es va desenvolupar sense talls, al contrari que en 2013. Molts devots i els càrrecs festers de les Festes 2014 van participar en la processó destacant el Sant Jordiet 2014, Mario Gisbert Llopis.
I hui 27 d'abril els xiquets han sigut els protagonistes de la solejada jornada en l'acte de la Glòria Infantil. La Glòria Infantil està apunt de complir 50 anys i aquest any s'ha confeccionat un nou trage per al Sergentet Cristià, Carles Cloquell que s'ha estrenat en el càrrec dirigint als 28 glorierets del bàndol de la creu. El trage nou està basat en el que porta el Sargento Cristià mentre que el trage del Sergentet Moro continua sent diferents als altres ja que mescla verd, marró, blanc i roig. És precisament el Sergentet Moro, Jordi Sanz, amb l'esquadra de les filaes mores, el primer en arrancar a les 12 del migdia desde el Partidor. La simpatia dels Sergentets ha sigut rebuda amb aplaudiments del nombrós públic. Després de dies d'assaigs i preparacions per a la Comunió, els xiquets estaven molt feliços per ser els glorierets 2014. Quan han sonat les notes dels pasdobles els somriures i els nervis s'han mesclat i ja tot ha sigut Festa fins que s'ha disparat la mascletà a la Plaça Espanya. La de hui ha sigut la segona mascletà d'Alcoi en 2014 després de la que es va fer en la Glòria el dia 20 d'abril.


No hay comentarios:

Publicar un comentario

El temps en Alcoi.

El Tiempo en Alcoy, Alcoi

Visites