Analytics

lunes, 23 de febrero de 2015

HIMNES A SANT JORDI

Aprofitant que falten dos mesos per iniciar les Festes d'Alcoi 2015 i que avui és dia 23, número del patró, mostrem els himnes que Alcoi li té dedicat a Sant Jordi.















"Insigne Mártir" és el nom del Himne oficial de "Sant Jordi Matamoros". Va estar composat per Enrique Juan Merín en 1896 i la lletra està escrita en castellà:




Insigne mártir, guerrero ilustre,

 De nuestro pueblo fiel protector,

 San Jorge invicto, forja de amores,

 La mayor gloria de nuestro Alcoy.

 Hoy que te aclaman por tu victoria

 Los alcoyanos con devoción,

 Sé ante el Altísimo nuestro abogado.

 Salva a tu pueblo, Santo Patrón.

 Salva a tu pueblo, Santo Patrón.
























El conegut crit de "Walí, Walí" que cridaven els moros en la batalla de 1276 al veure a Sant Jordi llançant fletxes es va convertir en el nom de la composició religiosa de Julio Laporta Hellín. "Walí Walí" s'interpreta durant els dies del Triduo i les eucaristies del Temple de Sant Jordi, sobretot en els dies anteriors a la Trilogia Festera.

































Per últim no es pot oblidar que en l'any del Centenari de la Música Festera el compositor Amando Blanquer va estrenar la "Missa a Sant Jordi". El dia 23 d'abril de 1982 durant la Missa Major de les Festes el músic Gregorio Casasempere Gisbert va dirigir per primera vegada la "Missa a Sant Jordi" amb la següent estructura: Preludi i entrada- Kyrie- Glòria- Credo- Sanctus Benedictus- Padre Nuestro- Agnus Dei- Meditació- Prec a Sant Jordi- Final. La "Missa a Sant Jordi" de Amando Blanquer ja és un clàssic de Nostra Festa, ple de bellesa i sonoritat i l'additiu de la lletra del poeta Joan Valls, i el Prec a Sant Jordi es tant emotiu com el "Insigne Màrtir".

No hay comentarios:

Publicar un comentario

El temps en Alcoi.

El Tiempo en Alcoy, Alcoi

Visites