Analytics

lunes, 2 de noviembre de 2015

HIROSHI FUJII DIRECTOR HIMNE DE FESTES 2016

 
L'Ajuntament va designar fa uns dies a la persona que dirigirà l'Himne de Festes d'Alcoi 2016. Serà el japonès afincat en Alcoi Hiroshi Fujii. Serà el primer estranger en dirigir l'Himne de Festes i a més a més també serà el primer xirimiter, com a representant de tots els músics que toquen la xirimita: el estimat instrument valencià de so agut.
En 1993 el simpàtic Hiroshi Fujii va arribar a Espanya per estudiar classes de guitarra. El seu professor va ser l'alcoyà José Luis Gonzàlez. Però es va integrar tant en la ciutat que va acabar descobrint la societat valenciana i la seua música tradicional. Va quedar fascinat per la xirimita i ara tot Alcoi el coneix com el japonès que toca la xirimita de categoria. 
Forma part del Grup Barxell i fins hi tot ha participat en un capítol de la sèrie "El secreto de Puente Viejo". L'alcalde del PSOE, Toni Francés li va comunicar la noticia a Hiroshi Fujii per videoconferència ja que en el moment del nomenament abans del Mig Any es trobava de viatge familiar a Japó. Per a la Presentació de Càrrecs va arribar a Alcoi, rebent les felicitacions de tots els ciutadans ja que Hiroshi Fujii és famós i estimat, sobretot al mon fester.
El japonès va acceptar gratament la responsabilitat de dirigir l'Himne de Festes i es mostrava sorprès. No sabia com explicar als seus pares que anava a tindre un paper vital a les pròximes Festes de Moros i Cristians 2016. Al programa "Destino España" de la 1 de TVE va aparèixer en un capítol de l'any 2010, explicant l'Entrada Cristiana desde la perspectiva d'un músic.
Hiroshi Fujii és una demostració viva de la tolerància i la integració positiva que tenen persones d'altres països quan arriben a Alcoi. Els músics li van transmetre una passió per la cultura valenciana que ell va acceptar i va aprendre a estimar. Hiroshi Fujii s'ha involucrat en molts actes culturals d'Alcoi, sobretot en temes relacionats amb la música i també amb les tradicions. Per això la seua designació com a director de l'Himne de Festes 2016 és una magnífica forma de premiar tot l'esforç i la participació activa que ha tingut aquest japonès en la vida diària de Alcoi.
El pròxim dia 21 d'abril de 2016 ell serà l'encarregat de donar inici a la Trilogia Festera i de dirigir a les bandes de música i als cors de veu que a la Plaça d'Espanya cantaran la lletra de l'Himne de Festes:
Nostra Festa ja,
Cridant-nos està,
Cridant està.
Amb veu i alé,
que és vida.
Per tots és beneïda,
Beneïda.
Viscaa.
Visca!
Llaor, llaor,
per donar-te esplendor.
Riu en l'esfera,
la primavera.
Visca!
Viiiscaaaa.
Al mateix temps també s'ha nomenat a la dona que pintarà la portada de la Revista de Festes. En aquesta ocasió serà una pintura de l'artista Dori Cantó. Desde 1997 que una dona no pintava la portada de la Revista de Festes. Dori Cantó serà la segona dona en fer-ho i en 2013 ja se la va relacionar en el mon de les Festes de Moros i Cristians al dissenyar l'alferecia mora de la filà Llana. El seu art contemporani garantitza una il·lustració magnífica per a la portada de la Revista de Festes i l'animem en el seu procés creatiu amb el pasdoble dianer "Sara" de José Rafael Pascual Vilaplana.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

El temps en Alcoi.

El Tiempo en Alcoy, Alcoi

Visites