Analytics

sábado, 7 de noviembre de 2015

LES FESTES 2016 SERAN 22-23-24 D'ABRIL

El calendari oficial per a les Festes de Moros i Cristians d'Alcoi 2016 es va aprovar fa dos mesos. Les Festes de Sant Jordi es celebraran en les seues dates tradicionals: 21, 22, 23 i 24 d'abril de 2016. L'Associació de Sant Jordi va proposar aquests dies i l'Ajuntament els va acceptar al veure que coincidien amb el cap de setmana. El Consell Econòmic de la ciutat ha vist bé que el dia de l'Entrada siga divendres i van declarar els festius locals: 22 i el 23 d'abril. L'alcalde Toni Francés va posar molta atenció als festius locals per a que no hi hagueren polèmiques amb el comerç, cosa que ha passat en anys anteriors. Les grans superfícies i el Centre Comercial Alzamora no obriran els dies no laborables. Aquest any hi ha prou antelació per a que els contractes dels funcionaris estiguen preparats, ja que molts treballadors s'encarreguen del muntatge de elements com l'enramada, les banderoles, el Castell de Festes o la col·locació de les tribunes i cadires per al públic.

El divendres 22 d'abril es celebraran la Diana i les Entrades. Per el matí el torn serà per a les filaes cristianes que faran la seua Entrada encapçalada per la capitania de la filà Mozàrabes. El dissenyador del boato serà Juan Climent mentre que el boato de l'alférez cristià de la filà Almogàvars correrà a càrrec del dissenyador José Moiña. Per la vesprada l'acte principal serà l'Entrada Mora amb la capitania de la filà Miqueros, confeccionada per Julio Ibàñez i l'alferecia mora de la filà Xanos que serà obra de Jordi Sellés i tancarà un meravellós dia, la millor jornada per a festers i espectadors.

Aquest any els conservadors de la Festa poden estar satisfets: El dia Sant Jordi caurà el dissabte 23 d'abril. I el mateix dia del patró s'honrarà la seua figura amb la Processó General. Els xiquets iniciaran el dia amb la Segona Diana però el xiquet protagonista serà Juan Anduix de la filà Asturianos. En la Processó de la Relíquia estrenarà el seu trage com a Sant Jordiet 2016. Els portadors de la Relíquia del patró i els heraldos seran esquadres de les filaes d'enmig: Aragonesos i Marrakesch.

El tercer dia de les Festes de Moros i Cristians d'Alcoi serà el dedicat a la recreació història de la batalla de 1276. El dia els Trons tornarà a ser 24 d'abril i l'Alardo omplirà de soroll dels trabucs el centre de la ciutat. Les ambaixades són molt esperades pels alcoyans, sobretot desde que els actors Ricard Sanz i Juan Javier Gisbert interpreten els parlaments com a ambaixadors cristià i moro respectivament. Per la nit l'Aparició de Sant Jordi finalitzarà les Festes 2016.
 

Garantint les dates de la Trilogia Festes les filaes de càrrec ja poden planificar els seus boatos i organitzar bandes de música i carrosses. 2016 retorna la costum de celebrar les Festes de Sant Jordi els dies 22-23-24 d'abril. La última volta amb aquestes dates va ser en 2012, quan les Entrades van caure diumenge. A l'any següent el Govern Municipal va adelantar el dia de les Entrades al 21 d'abril per evitar una disminució de visitants, degut a que les dies típics coincidien en dilluns, dimarts i dimecres. En 2014 les Festes es van atrassar fins a principis del mes de maig com a conseqüència de que la Setmana Santa era molt tard. Aquest 2015 les Festes s'han celebrat els dies 25, 26 i 27 d'abril perquè el 22 d'abril era un dimecres laborable. Els ciutadans van acceptar aquesta decisió progressista i les Entrades van ser tot un èxit.

També és destacable que la Glòria del pròxim any caurà el diumenge 27 de març, per tant hi haurà un ample calendari d'Entraetes. En 2016 tindrem molts dies d'Entraetes fins l'anhelat 21 d'abril, dia dels músics. Hiroshi Fujii dirigirà l'Himne de Festes en la Plaça d'Espanya per iniciar la Trilogia. Els alcoyans esperem amb ansia les Festes 2016, en les dates tradicionals.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

El temps en Alcoi.

El Tiempo en Alcoy, Alcoi

Visites