Analytics

lunes, 13 de junio de 2016

10 ANYS LLIBRET FILAES RAMÓN CASTANYER


En 2006 el pintor Ramón Castanyer va dibuixar el "Llibret de filaes" més recent, amb els trages de les 28 filaes de les Festes de Moros i Cristians d'Alcoi. Oficialment és l'últim que ha editat l'Associació de Sant Jordi i ho va fer pel 750 aniversari de la Carta Pobla d'Alcoi, ja que en 1256 va nàixer la vil·la medieval d'Alcoi.

Ramón Castanyer Segura va nàixer a Alcoi en 1929 i va morir a finals de 2011. Va ser professor de dibuix i llicenciat en Pintura, encara que es va especialitzar en murals. Té la medalla d'or de la ciutat d'Alcoi i és fill adoptiu del poble d'Agres. A més a més va ser nombrat Abencerraje d'Honor perquè pertanyia a aquesta filà mora. Abans de la seua mort als 82 anys va viure en Paris i Madrid on la seua tècnica pictòrica va madurar i evolucionar. A part de les seues obres com a muralista, també va fer exposicions de obres realistes i abstractes i una gran quantitat de retrats.

En aquesta ocasió recordem al gran pintor Ramón Castanyer amb els bocetos dels trages de cada filà del bàndol moro i cristià, bocetos que també inclouen els escuts i que són una demostració del gran amor que li tenia l'autor a Nostra Festa.
 Abencerrajes.

 Alcodianos.

 Almogàvars.

 Andaluces.

 Aragonesos.

 Asturianos.

 Benimerines.

 Berberiscos.

 Cides.

 Cordoneros.

 Cruzados.

 Gusmans.

 Judíos.

 Ligeros.

 Llana.

 Magenta.

 Marrakesch.

 Maseros.

 Miqueros.

 Mozàrabes.

 Mudéjares.

 Muntanyesos.

 Navarros.

 Realistes.

 Tomasines.

 Vascos.

 Verds.

 Xanos.

40 años de pintura de Ramón Castanyer Segura por sebas233

Ramón Castanyer va rebre la insígnia daurada del Círculo Industrial d'Alcoi per haver pintat les escenes dramàtiques de la Revolució del Petroli que va tindre lloc a la ciutat a l'any 1873 i que va alçar en peu de guerra als obrers que treballaven a les fàbriques. Alcoi al segle XIX estava dividida entre rics empresaris de la industria del tèxtil i un proletariat amb ideals anarquistes. Pròximament parlarem del Mural de Sant Jordi detalladament, ja que és una de les millors obres de Ramón Castanyer i està molt relacionada en les Festes de Moros i Cristians.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

El temps en Alcoi.

El Tiempo en Alcoy, Alcoi

Visites