Analytics

miércoles, 29 de junio de 2016

ALCALDES D'ALCOI I POBLES DE LA COMARCA

La política ha estat molt present als últims dies, degut a les Eleccions Generals del 26 de juny i desde así volem fer una llista de tots els alcaldes que ha tingut Alcoi desde l'arribada de la democràcia. Desde 1975 la ciutat ha tingut 5 alcaldes diferents. La primera època de la transició, la llarga etapa socialista, els principis de segle amb la dreta i més recentment una etapa de coalicions dels partits d'esquerres. Per a no perdre l'essència de la temàtica festera també es nombra la filà a la que pertanyen els alcaldes. No obstant, en bastants anys alguns alcaldes van decidir vestir els trages de les filaes capitanes mentre estaven a la Tribuna d'Autoritats, encara que en realitat no deixaven de pertànyer a la seua filà de joventut.
 
Rafael Terol. UCD 1975-1979. Mozàrabe.

 
Josep Sanus. PSOE 1979-2000. Magentero.

Miguel Peralta. PP 2000-2003. Llanero.

Jordi Sedano. PP 2003-2011. Realista.

Toni Francés. PSOE 2011-Actualitat. Miquero.

La majoria de dècades Alcoi ha estat reconeguda com una ciutat progressista i de fet el passat diumenge el partit més votat va ser "Unidos Podemos. A la Valenciana" amb 10821 vots per a Pablo Iglesias, quedant com a segona força el Partit Popular. També el passat cap de setmana es va celebrar "La Dinà" en moltes filaes de les Festes de Moros i Cristians d'Alcoi. Es tracta d'un dinar a l'aire lliure en el que es junta tota la filà i és reprèn el moviment fester després del descans durant el mes de maig i juny. Els components de les filaes es retroben després de l'intens abril i es comença a parlar de les Festes de l'any següent. "La Dinà" més nombrada d'aquest mes de juny ha sigut la de la filà Maseros i la de la filà Ligeros.

Les filaes de càrrec també comencen a preparar tot el que comporta una capitania o alferecia i normalment "La Dinà" serveix per a presentar públicament la heràldica davant de tota la filà. Aquest va ser el cas de la filà Xanos. Una demostració de que les filaes de càrrec 2017 ja estan organitzant actes és que la filà Navarros ha convocat als alcoyans a un "encierro de San Fermín solidari" el pròxim 2 de juliol desde el Partidor. L'acte, amb motiu de l'alferecia cristiana, promet ser multitudinari i molt divertit ja que la filà Navarros està fent molt de ressò dels San Fermins solidaris. I la filà de l'alférez cristià 2017 també és la filà del nou cronista de l'Associació de Sant Jordi: El periodista Natxo Lara que afronta aquesta responsabilitat amb el suport del recentment estrenat President de l'Associació de Sant Jordi Juan José Olcina.

Per últim hi ha que nombrar tots els pobles que conformen les comarques de l'Alcoià i el Comtat, de les quals són capitals Alcoi i Cocentaina respectivament. Les dos comarques són de muntanya, estan unides econòmicament i culturalment i totes les poblacions estan organitzades conjuntament gràcies a la Mancomunitat de Mariola. Són part del nord de la província d'Alacant, al costat de les comarques de La Marina, La Safor, La Vall d'Albaida, l'Alt Vinalopó i l'Alacantí. 

-L'ALCOIÀ I LA FOIA DE CASTALLA: Alcoi, Ibi, Onil, Castalla, Banyeres, Penàguila, Tibi i Benifallim. 
-EL COMTAT: Cocentaina, Muro, Benilloba, Agres, Alfafara, Alcoleja, Benasau, Milleneta, Gorga, L'Alqueria d'Aznar, Benimarfull, Quatretondeta, Fageca, Famorca, Tollos, Benimassot, Balones, Benillup, Almudaina, Alcosser, Planes, Gaianes, Beniarrés i L'Orxa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

El temps en Alcoi.

El Tiempo en Alcoy, Alcoi

Visites