Analytics

viernes, 23 de septiembre de 2016

CANTANTS I GRUPS DE MÚSICA ALCOYANS

Hem repassat les carreres artístiques dels dos grans exponents de la cançó que té Alcoi: Ovidi Montllor i Camilo Sesto. Ara és el torn dels grups musicals alcoyans i els pocs cantants que estan d'actualitat havent nascut en Alcoi. Es tracta de Garson i Neus Ferri, coneguts per participar en programes d'entreteniment i concursos musicals a les televisions nacionals. Per altra part els grups musicals es caracteritzen per cantar en valencià i són Arthur Caravan, Tankats i Verdcel. És una fantàstica oportunitat per a descobrir aquestes promeses de la música.

GARSON: Possiblement el més famós de tots els alcoyans que estan en actiu hui en dia al mon discogràfic. Jorge Juan Garzón va nàixer en 1989 a Alcoi però es va traslladar a Madrid i el seu nom artístic prové del seu cognom patern. En 2012 apareix al programa d'Antena 3 "El número 1" i crida molt l'atenció en la primera temporada del concurs que buscava al millor cantant, ballarí i carismàtic artista. La seua estètica gòtica trencava amb els estereotips de la resta de participants i va sorprendre al jurat composat per Ana Torroja, Mónica Naranjo, Sergio Dalma, Natalia Jiménez, David Bustamante i Miguel Bosé. Actuació rere actuació va demostrar el seu talent i a més a més en moltes gales va ser el més votat pel públic. Excel·lents van ser les seues posades en escena amb "One way or another", "Born this way", "Eloise", "Bad", "Sweet dreams", "Left outside alone" o "Domino". Va arribar a la final junt a Roko, Jadel i Hermi Callejón i finalment va quedar en tercera posició després de cantar "Toxic". 

El Numero 1 Garson-Sweet dreams Gala 7 por Ariadna_Foro_Oficial

El Numero 1 Garson-Domino Gala 5 por Ariadna_Foro_Oficial
El Numero 1 Garson-Bad Gala 8 por Ariadna_Foro_Oficial
El Numero 1 Garson-Eloise Gala 9 por Ariadna_Foro_Oficial
La popularitat de Garson i el seu pentinat va augmentar considerablement després de "El número 1" i va gravar un disc. A més a més va fer molts concerts i duos amb Soraya Arnelas, Ana Torroja i Lady Cherry. Al seu canal de Youtube puja moltes covers de cançons com "Imagine", "Blank Space" o la banda sonora de "Pesadilla antes de Navidad". També ha fet versions acústiques de "Problem" de Ariana Grande o de "The one that got away" de Katy Perry. Sense cap dubte Garson és un artista molt complet que sap combinar la extravagància amb la bona música i una veu que enamora a les seues fans: les Blackglam.

NEUS FERRI: La rockera Neus Ferri va participar fa uns anys en "La voz", programa emès en Telecinco. La seua força vocal va fer que Melendi es girara per a acollir-la al seu equip i allí va estar fins la semifinal, quan va ser eliminada contra la gran favorita de l'edició. La seua presència en Alcoi l'ha fet col·laborar amb Garson i ha cantat en moltes gales de la ciutat. Li augurem un bon futur al rock a Neus Ferri per actuacions tan potents com "Ironic" o "El hombre del piano".

Neus Ferri - El hombre del piano por olatoniggg

VERDCEL: Aquest grup folk originari d'Alcoi s'expressa en valencià per a transmetre sentiments i emocionar a un públic més reduït però fidel. Perquè els integrants de Verdcel són fidels al seu estil i a la cultura de la nostra terra. A les seues cançons li donen molta importància al paisatge, l'entorn, a les experiències interiors i als valors. La seua discogràfica inclou "On està el lloc?", "PaisViatge", "Sàmara", "Els dies del Saurí" i "Argilaga", encara que en aquest 2016 han editat un nou disc recopilatori anomenat "Estacions són cançons".
Les arrels mediterrànies de Verdcel es deixen veure en cançons tan boniques com "A mans besades". La lletra d'aquesta cançó és poesia pura amb una reflexió final preciosa: Les sabates no et disfressen, et vesteixen, et protegeixen el peus i et transporten. T'aporten un origen: Terra, barri, poble o accent com a diferència essencial. Desgastades de sola, descolorides ja t'han portat a tants llocs, kilòmetres... Un calçat que et fa a cada pas més original. Gràcies Verdcel, cantant, rient, plorant, xarrant de la ma. 


TANKATS: El grup de música d'Alcoi més jove, junt a la cantautora Ana Valor, és Tankats, format per un grup d'amics amb ganes de passar-ho bé per mitjà de la música més animada. Naix entre les aules de l'institut Pare Vitòria d'Alcoi, quan uns alumnes es manifestaven contra les retallades en educació. En la protesta cada alumne portava un instrument i van improvisar algunes cançons en valencià. A partir d'ahí van crear el grup Tankats per a actuar en concerts comarcals. Actualment han publicat el seu segon disc que promocionen per festivals de ska. Els joves necessiten els ànims de tots els alcoyans perquè defenen la nostra llengua.

ARTHUR CARAVAN: El grup alcoyà alternatiu i amb més èxit és per moltes raons Arthur Caravan. Amb melodies elèctriques i lletres atrevides en valencià són 5 músics que no deixen indiferent a ningú, independentment de les idees polítiques de cada persona. Els sons de la guitarra són íntims però els components reflexen una imatge molt extrovertida. El seu tercer disc acaba de eixir i té bona crítica, per tant s'esperen temes tan espectaculars com el del disc que van traure en 2009. Molta sort Arthur Caravan!

No hay comentarios:

Publicar un comentario

El temps en Alcoi.

El Tiempo en Alcoy, Alcoi

Visites