Analytics

lunes, 19 de diciembre de 2016

DECORACIÓ PLAÇA ESPANYA EN NADAL

Una de les característiques del Nadal Alcoyà és la cuidada ornamentació que adorna la ciutat en el mes de desembre. Als últims anys la regidoria de tradicions ha tingut la iniciativa de plantar a la Plaça Espanya unes figures de grans dimensions que causen admiració entre els habitants i visitants. Molta gent es fa fotos en els monuments, que normalment guarden relació amb els personatges nadalencs de la ciutat. El Taller de Piñero s'encarrega de construir les figures amb cartó dur i quan estan pintades les instal·la a la coneguda "Bandeja", on també està l'Ajuntament i el pessebre de la Sagrada Família. Els germans Piñero també són els creadors dels "Caragols Festers" i del Cartell de Festes 2016. Antigament es posaven arbres de Nadal, alguns naturals i altres de metall, com el popular "Estenedor" dels anys 90. Enhorabona per aquestes idees tan boniques que adornen la ciutat, donen esperit nadalenc i preparen l'ambient per a que Alcoi siga declarada ciutat del Nadal.
 Arbre de Nadal Anys 80.
 Arbre Natural i músics anys 90.
 Avet 1994.
 Estructura de metall simulant un arbre de Nadal. Estenedor 1996.
 Arbre de Nadal amb Campanar il·luminat 2006.
 Arbre de Nadal daurat 2007.
 Arbre de Nadal gegant 2008.
 Arbre de Nadal blau 2009.
 Rens de Santa Claus 2010.
 Caragol Negret 2011.
 Trineu de Santa Claus amb caragols 2012.
 Patge dels Reis Mags 2013.
 Rei Melchor 2014.
 Personatges del Tirisiti 2015.
 Globus de Milà amb Tirisiti 2016.

Aquest any s'ha optat per mantindre la casa del Tirisiti i els protagonistes de la representació teatral. El Betlem de Tirisiti és tot un símbol del Nadal Alcoyà i per això Tereseta, el bou, el sereno i l'agüelo repeteixen com a figures decoratives a la Plaça Espanya. En 2015 van estar molt ben valorades i s'ha decidit que continuen a la Bandeja. Els diners s'han destinat a construir un xicotet parc a la Glorieta, lloc on fa poc temps es representava el Betlem de Tirisiti. El tobogan té el globus de Milà amb Tirisiti saludant. És l'escena final en la que Tirisiti se'n vol anar a la lluna perquè està fart de tot i s'han acabat les Festes. 

Una noticia important de les últimes hores és que tota la comarca continua en alerta roja per les fortes pluges que estan afectant a la Comunitat Valenciana. Alcoi, Muro, Ontinyent, Cocentaina, Agres o Milleneta són alguns dels municipis amb problemes i inundacions. Desde el passat divendres un fort temporal està deixant incomunicades varies zones del Llevant i ja han caigut més de 200 litres per metre quadrat a Alcoi. El poble amb més precipitacions ha sigut Beniarres amb quasi 400 litres d'aigua. El riu Serpis està quasi desbordat, hi han carreteres tallades i en molts pobles els xiquets no han anat a l'escola. L'oratge advers ha provocat danys i situacions de perill en molts llocs. La part positiva d'aquesta memorable borrasca és que millorarà l'estat dels camps. L'agricultura estava patint una severa sequera i els pantans estaven buits per la greu falta d'aigua dels últims mesos. Ha tingut que vindre la cruel "Gota Freda" per a que el xorro del Salt torne a brollar amb una intensitat impressionant.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

El temps en Alcoi.

El Tiempo en Alcoy, Alcoi

Visites