Analytics

lunes, 17 de abril de 2017

GLÒRIA MAJOR I GLÒRIA INFANTIL 2017

La Glòria 2017 ha sigut curiosa perquè s'ha celebrat prou tard en el calendari. Diumenge de resurrecció a una setmana del dia Sant Jordi. El 16 d'abril quedarà en la memòria dels 28 gloriers que han anunciat la imminent arribada de les Festes de Moros i Cristians d'Alcoi.

Una efemèride amb poca difusió ha sigut que desde fa 100 anys la Glòria es celebra el diumenge de Pasqua. D'ahí prové la denominació del pròleg fester alcoyà com a "Glòria". En l'avís fester d'ahir va fer un sol radiant i el públic va acudir a la Glòria en massa. Com sempre, les filaes mores van arrancar a la Plaça Espanya primer. Daniel Méndez ha alçat la llança sense nervis, ja que és el seu tercer any com a Sargento Moro. La Societat Musical Nova d'Alcoi li ha posat música a la doble formació en l'any del seu 175 aniversari com a banda de música. 

Javier Lerma havia creat molta expectació en la seua estrena com a Sargento Cristià i la seua arrancà va superar tots els pronòstics. Lentament va guiar als 14 gloriers cristians amb una elegància poc vista als últims anys. Als ulls de Javier Lerma Llorca es nota la vitalitat i passió per Nostra Festa, és un gran coneixedor d'Alcoi i la seua història. El fester, que en realitat és de la filà Verds, ha estrenat un trage amb un escut platejat al pit que té la creu cristiana. La túnica és blanca i d'un blau clar que mai s'havia utilitzat en els trages del Sargento Cristià. El trage és un reflex de la joventut del nou Sargento Cristià, ja que té 22 anys.

Fins a 1916 l'acte s'havia celebrat el dissabte i de forma experimental es va canviar al Diumenge de Resurrecció. La Glòria 2017 ha sigut molt bonica però ha rebut reiterades queixes sobre la gent i fotògrafs que tapen l'arrancà. La part del carrer Sant Nicolau té més visibilitat i Javier Lerma l'ha disfrutat molt al so del pasdoble "Un moble més". El Sant Jordiet aragonès, Tomás Pascual, ha repartit puros als gloriers i al final de l'acte ha encès una forta mascletà a la Plaça Espanya.

Al matí següent, és a dir hui, s'ha celebrat la Glòria Infantil desde el Partidor. Queden pocs dies per a la Trilogia Festera pels capritxos del calendari d'abril i per això la Glòria Infantil s'ha celebrat el dilluns 17 d'abril. Aprofitant que és festiu, a les 12 del migdia els glorierets han desfilat per a pregonar els dies grans d'Alcoi. L'entranyable acte ha destacat per l'estrena en el càrrec del Sergentet Cristià: Víctor Fernàndez. El seu trage és com el del Sargento Major i és molt original, excepte pel casc daurat amb ploma roja. Aquest càrrec sempre ha tingut dissenys molt clàssics i aquesta volta s'han permès la llicència d'utilitzar colors diferents, per exemple el blau de la capa.

El públic esperava amb ansies les dos jornades de Glòria. Aquest any més que mai hi ha que exprimir els pocs dies d'ambient fester abans de la Trilogia 2017. El Sergentet Moro, Guillem Climent, ha fet una arrancà majestuosa. Una desfilada plena de somriures que ha acabat a les portes del Temple de Sant Jordi. Desde 2002 la Glòria Infantil ja no acaba al Parterre, sinó al carrer Santo Tomás. El vídeo pertany a "Radio Alcoy".


Aquesta vesprada els carrers del centre d'Alcoi faran olor a ciris per la Processó del Xicotet. Al Temple de Sant Jordi començarà el Trasllat del Sant Jordi el Xicotet fins l'Església de Santa Maria. El 17 d'abril sempre és especial per als devots del patró i més aquest any en que tots els actes previs estan concentrats en 6 dies. També les Entraetes estan comprimides en poques nits. Deixem l'intens calendari d'Entraetes per a que siguen consultades amb facilitat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

El temps en Alcoi.

El Tiempo en Alcoy, Alcoi

Visites