Analytics

miércoles, 18 de octubre de 2017

VISITA SOLIDÀRIA FONTILLES-ALCOI 2017

El dissabte passat, dia 14 d'octubre de 2017, 12 filaes alcoyanes es van desplaçar fins al Sanatori de Fontilles per a traslladar les Festes de Moros i Cristians amb un motiu solidari. Es tracta de la edició número 67 de la Visita a Fontilles i aquest any els 5 càrrecs festers van participar, demostrant la seua il·lusió i implicació fins el final del seu any especial. 

Pel matí la Vall de Laguar i la residència d'ancians, malalts i leprosos es va omplir d'ambient fester gràcies a la Diana i els pasdobles sentats. També es va interpretar l'Himne de Festes, va haver una missa a l'aire lliure i una processó amb una figura de Sant Jordi eqüestre. Els càrrecs festers 2017 Tomás Pascual, Fidel Mestre, Luis Sanus, José Jaime Bernabeu i Gabriel Pastor van visitar als malalts del Sanatori de Fontilles i van aprofitar per saludar i fer regals. L'alegria també era palpable en el dinar de germanor. Rafael Palmer com a portaveu de la Penya Fontilles anunciava que s'havien recaptat 14000 euros per als residents del Sanatori, encara que la lepra ja és quasi inexistent i el centre compleix altres funcions socials i d'ajuda a les persones dependents. Una gran tasca a la que han contribuït una volta més els festers d'Alcoi.

L'Entrada Mora de la vesprada va començar d'una forma poc habitual: Amb l'esquadra d'enmig i la filà Realistes. L'espectacular esquadra de negres va tornar a arrancar els aplaudiments del públic. Un públic cada volta més escàs perquè no sols es nota la disminució de festers desde els anys de més crisi econòmica, sinó també de participants amb la funció de mirons. Desde la Penya Fontilles s'afirma que mentre quede un malalt al Sanatori ells seguiran venint cada mes d'octubre. I en aquesta ocasió no va faltar la filà Xanos amb el seu capità moro Fidel Mestre Moltó i la seua nombrosa família. La filà Miqueros i l'esquadra commemorativa del bicentenari de la filà Judíos van compartir banda de música. Per últim en els moros va desfilar José Jaime Bernabeu de la filà Verds. L'alférez moro estava rodejat de dames, cavallers, favorita i l'esquadra de negres. Com a interludi entre els dos bàndols van participar les danses tradicionals ballant melodies de xirimita i tabalet.

Les esquadres van protagonitzar el pas de la filà Almogàvars. Festers Llaganya, dames i cavallers van desfilar en esquadres separades. Tots excepte la favorita i el capità cristià que anaven caminant agafats de la ma. Luis Sanus es despedia del càrrec amb la famosa marxa cristiana "Creu daurà". Les filaes cristianes van tindre més components en la Visita a Fontilles i es va notar en Gusmans, Cruzados i Mozàrabes. L'alférez cristià de la filà Navarros va estar arropat per un xicotet boato. L'esquadra de negres anava darrere de Gabriel Barrachina, la seua dona, el seu fill i la seua filla. El Sant Jordiet Tomás Pascual Cantó anava repartint fletxes als espectadors, amb l'ajuda de la seua filà els Aragonesos. Tancant l'Entrada Cristiana apareixia l'esquadra d'enmig contrabandista, encara que la funció original d'aquesta esquadra de negres és estar al centre de la desfilada. La filà Andaluces va eixir amb "Ragón Falez". No podia ser d'altra manera ja que és el seu pasdoble insígnia. 

La Visita a Fontilles d'aquest 2017 va coincidir amb la representació teatral del sainet "La visita del blavet" del poeta Joan Valls. Tal volta aquest fet va restar públic, junt a que era la presentació dels trages de l'alférez magentero 2018. Un dia molt important per a Santi Carbonell que desempenya el càrrec al mateix temps que és el dissenyador d'un boato prometedor. Desitgem que els trages siguen de l'agrado dels assistents i moltes dones s'apunten al boato de la filà Magenta. El Campionat de Cotos arriba a la seua fi i les filaes Asturianos i Llana es disputaran el títol de guanyador en el joc de cartes més jugat en Alcoi. Ara Multimèdia va ser de nou el mitjà de comunicació encarregat de cobrir la informació de la Visita a Fontilles en vídeo.


Aquest cap de setmana està previst que Alcoi celebre el Mig Any. No fa falta anunciar que queden 6 mesos per a les Festes de Sant Jordi però sempre és motiu per a que totes les filaes ho celebren juntes. El divendres dia 20 d'octubre el Sant Jordiet 2018 serà el primer en ser presentat oficialment. Es farà al Col·legi Salesians, d'on és alumne Juanjo Valls Fuster de la filà Mudéjares. Unes hores més tard al Teatre Calderón es presentaran els capitans i alferes de les Festes 2018: José Vicente Jornet de la filà Navarros, Jorge Vaquer de la filà Verds, José Luis Calvo de la filà Tomasines i Santi Carbonell de la filà Magenta. Al dia següent 21 d'octubre la Glorieta serà l'epicentre del Mig Any gràcies a les instal·lacions de les filaes i les bandes de música. Desde migdia els cuiners de cada filà començaran a preparar el plat per al XLV Concurs d'Olleta Alcoyana. El jurat expert donarà el veredicte al final de la vesprada i per la nit hi hauran Entraetes amb un horari establert per l'Associació de Sant Jordi:

No hay comentarios:

Publicar un comentario

El temps en Alcoi.

El Tiempo en Alcoy, Alcoi

Visites