Analytics

jueves, 10 de mayo de 2018

FILAES DE MURO

Al poble de Muro ja ressonen ecos de Festa plena. La música festera envaeix els carrers per a celebrar un any més de Festes de Moros i Cristians. Celebració al mes de maig per la patrona la Mare de Déu dels Desamparats. Les filaes de Muro identifiquen totalment als habitants d'aquesta població del Comtat. A part dels capitans i abanderats i els ballets, són els festers anònims els que donen vida a Muro amb la seua alegria desmesurada i els trages de les 12 filaes. Dissenys replets de bellesa i cromatisme com es pot veure a continuació:
 
Filà Maseros. Fundada en 1918.

 
Filà Templaris. Fundada en 2008.

 
Filà Arquers. Fundada en 1973.

 
Filà Contrabandistes. Fundada en 1879.

Filà Pirates. Fundada en 1956.

Filà Mare de Déu. Fundada en 1901.

Filà Verds. Fundada en 1933.

Filà Llana. Fundada en 1877.

Filà Moros del Rif. Fundada en 1978.

Filà Tariks. Fundada en 1943.

Filà Marroks. Fundada en 1907.

Filà Realistes. Fundada en 1923.

Gràcies a Kiko Templario de Muro per les fotografies del bàndol moro i cristià. Altres noms propis són els 4 càrrecs festers d'aquestes Festes 2018: Carlos Pla (capità moro de la filà Verds), Marcos Olcina (capità cristià de la filà Maseros), Aitor Bosch (abanderat moro de la filà Tariks) i José Ferrer (abanderat cristià de la filà Contrabandistes).

Carla Coloma va ser l'Angelet 2018 que va proclamar l'arribada de les Festes el passat diumenge 8 d'abril. Però els dies grans seran el proper cap de setmana. Demà 11 de maig serà "La Vespra" amb el cant de l'Himne de Festes. El dissabte 12 de maig es farà la Diana, la Baixà de la Mare de Déu i l'Entrada Cristiana a les 17:30. El diumenge 13 de maig es celebrarà l'Ofrena floral, la Missa Major, l'Entrada Mora a les 17:00 i al finalitzar l'acte la Processó. El dilluns 14 de maig serà el dia els Trons amb totes les Ambaixades que es fan a Muro. Per últim el diumenge 21 de maig acabaran les Festes de Muro amb la Pujà de la Mare de Déu dels Desamparats.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

El temps en Alcoi.

El Tiempo en Alcoy, Alcoi

Visites